Takaisin elokuvan tietoihin

Fucking ml


Tehtävä 1.

Skriv om huvudpersonerna i filmen. Elin och Agnes verkar vara ganska olika, hur? Har de också någonting gemensamt? Fundera t.ex. på deras familj, omgivningen de bor i, vänner, klädsel, hobbyer osv.



Tehtävä 2.

Läs en recension av filmen, kommentera den och skriv en egen recension. Läs först några instruktioner för hur man skriver en bra recension under den nedanstående länken.

Så här skriver du en bra recension



Tehtävä 3.

Välj ett av temana och ta ställning:

1. Agnes har inte så bra förhållande med sin mor, och det blir inte bättre av mammans svek. Varför är förhållandet med mamman så dåligt? Varför verkar det vara bättre med hennes pappa?

2. Ett av huvudtemana i filmen är homosexualitet. Hur behandlas temat i filmen? Hur förhåller sig nutidens samhälle till homosexualitet?

3. Hur skiljer det att vara ung i en småstad från att vara ung i en storstad. Vilka fördelar och nackdelar har de?

4. Ungdomsspråket uppväcker ofta diskussion och det anses i viss mån vara ett hot mot allmänspråket. Vad tycker du? Motivera!

5. Att bli accepterad av andra är viktigt i tonåren och speciellt hos tjejerna kan dessa försök att bli accepterade ses väldigt tydligt. Ibland är de här försöken t.o.m. mycket desperata, man är redo att göra allt för att bli omtyckt. Vad gör t.ex. Victoria för att bli accepterad? Hur förhåller hon sig till andra elever som mobbar henne?



Tehtävä 4.

Tänka på Elins och Agnes samtal när de står på bryggan mitt i natten. Att bli modell eller programledare i tv är populära yrkesval numera. Varför har ungdomar ett så stort behov av att bli sedda? Är man ingen/ingenting om man inte syns?


Tehtävä 5.

Titta på "Fucking Åmål" och "Hip hip hora" och jämför de med varandra.


Tehtävä 6.

(För kulturvetare)

Gör en analys av filmens struktur: Hur är filmen uppbyggd? (rödtråd, början-mitten-slutet osv.) Hur används bilder, bildspråk och musik? Vilka nyckelscener finns? Motivera!





Kielikeskus»     Kulttuuriklubi»     Elokuvat»     Kirjallisuus»     Musiikki»